L’Assemblea de la CUP de Vilanova i la Geltrú aprova presentar-se a les municipals de 2019 amb una proposta política renovada per governar la ciutat

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en whatsapp
Compartició en telegram

Aquest dissabte, la CUP ha tancat el seu procés de debat sobre l’estat de la ciutat i les properes eleccions municipals amb una assemblea oberta que ha decidit apostar per governar. Desenes de persones han participat els darrers dies i a la mateixa assemblea d’uns debats al voltant de quin paper havia der fer la CUP a les properes eleccions i en relació al futur de la ciutat. Aquest dissabte finalment n’ha sortit un document amb tot de mesures, canvis i replantejaments per confeccionar els propers mesos una proposta de govern per a Vilanova des del rigor, l’experiència, la participació ciutadana i la solvència, tant pel que fa al programa polític, com pel que fa a l’equip de persones que haurà d’encapçalar el projecte, la reafirmació en els compromisos ètics i principis polítics, i l’obertura de nous espais de participació social de la candidatura amb la ciutadania els moviments socials.

El document, que vol ser una eina per obrir la candidatura i sumar més gent, també estructura el pla de treball per als propers mesos, que vol posar en valor tota l’experiència i actius acumulats de la CUP de Vilanova, revisar punts febles i elaborar una proposta de futur per a la ciutat des dels valors de la justícia social, l’aprofundiment democràtic, la transformació feminista, la diversitat d’identitats, la defensa ambiental, el treball i la construcció sobiranista i republicana.

Entre d’altres, el pla de treball fixa a meitats de gener una nova assemblea per decidir candidats i cap de llista, així com un cert canvi en la marca electoral i la imatge de la candidatura. El mes de març sencer està reservat als últims debats i presentació pública del programa de govern que es vol proposar a la ciutadania a les properes eleccions de 26 de maig.

Finalment, la CUP vol posar de relleu la participació i la transparència d’aquest darrer procés de debat, i de les properes assemblees que seguiran d’acord amb el pla de treball, que tothom pot seguir a través del portal web estemapuntvng.cat. La web mostra els documents de debat, les esmenes que fan militants i simpatitzants, pot aportar propostes al programa polític, informar-se dels següents debats de programa o assemblees per configurar aquesta aposta de ciutat per governar.